Sudah hampir dua minggu, dunia hiburan digemparkan dengan rumah tangga penyanyi nasyid, Hafiz Hamidun dan isteri yang juga usahawan produk kosmetik Merve, Joy Revfa dikatakan sudah berantakan.

Semalam, pasangan suami isteri ini dikatakan mengambil keputusan untuk berbaik semula apabila masing – masing memberi respons yang positif di akaun Instagram masing – masing.

https://www.instagram.com/p/BYBJjf3ju5u/?taken-by=joyrevfa

Namun, pagi ini satu berita yang amat mengejutkan apabila Hafiz Hamidun telah dilihat di Mahkamah Rendah Syariah Petaling Jaya telah membawa satu borang yang dipercayai borang mengenai perkahwinan mereka.

IKLAN

Sejurus kemudian, Joy Revfa juga baru sahaja tiba di mahkamah ditemani ibu, kakak serta adik lelaki beliau.

Selesai sahaja urusan di Mahkamah, Joy Revfa tampil memberi kenyataan :

  • Borang yang telah difailkan oleh Hafiz Hamidun adalah Borang Pembatalan Perkahwinan
  • Menurut Joy, dakwaan mengenai mereka hanya duduk sebumbung sebagai 6 hari tersebut adalah benar kerana pada 23 Mei sejurus sahaja berbulan madu dan menjalani penggambaran Romantika di Taipei, Hafiz Hamidun datang ke rumah mereka dan mengatakan perkahwinan mereka adalah tidak sah
  • Dakwaan tersebut muncul kerana Hafiz menyangka perkahwinan mereka tidak sah kerana urusan Joy bersama bekas suami masih lagi tidak selesaikan. Namun menurut Joy segalanya telah selesai kerana Hafiz mahukan perkahwinan mereka berlangsung secepat yang mungkin
  • Menurut peguam Joy, permohonan Hafiz untuk batalkan perkahwinan dianggap tidak sah kerana Joy terlebih dahulu telah memfailkan permohonan pengesahan. Tambah beliau, hanya Hakim Syarie yang mempunyai kuasa untuk sah dan batalkan sesuatu perkahwinan.
  • Hari ini, Joy Revfa telah hadir ke mahkamah bagi mengesahkan perkahwinan mereka dan rasa teranaya serta  menuntut hak sebagai seorang isteri dan wanita dibawah permohonan faraq Seksyen 61 (3)(b)(1) dan Seksyen 62(1)(b) Enakmen Pentadbiran Agama Islam Negeri Selangor 2003
  • Mahkamah menetapkan 14 September depan untuk mendengar permohonan yang dibuat pihaknya.

Apapun,sama – sama kita doakan yang terbaik buat mereka kerana Joy juga mengaku mereka masih lagi berkawan baik dan masih berhubung melalui SMS.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry