Dalam Sukan SEA Kuala Lumpur 2017, Puteri Sirivannavari Nariratana, 30, anak Raja Vajiralongkorn, adalah atlet VVIP Thailand yang mengambil bahagian dalam acara ekuestrian yang dijadualkan pada hari ini (Selasa 22/8/2017).

Beberapa unit keselamatan seperti Pasukan Petugas Khas Jenayah Terancang (STAFOC), Bahagian Jenayah Berat (D9) dan Bahagian Siasatan Jenayah Maksiat, Judi dan Kongsi Gelap (D7) itu turut digabungkan untuk menjaga keselamatan seorang puteri Raja Thailand ini.

Mungkin ramai masih tidak mengenali siapakah puteri raja yang jelita ini. Beliau merupakan puteri kepada Raja Vajiralongkorn dan sangat menggemari sukan dan seni. Beliau pernah mewakili negaranya dalam acara badminton dan memenangi pingat emas dalam South East Asian Games 2005.

Puteri kerajaan Thailand ini menduduki peringkat kedua dari 20 senarai anggota kerajaan yang paling trendi versi Forbes. Puteri ini seringkali hadir acara fesyen dunia, seperti Paris Fashion Week. Puteri Sirivannavari terkenal dengan gaya busananya yang cantik dan warna berani. Tak hanya itu, ia juga mereka busananya sendiri yang ditampilkan di Bangkok Fashion Week pada tahun 2007 dan di Paris tahun 2008 lalu.

Jom lihat foto beliau.

IKLAN

Brunei juga tidak ketinggalan apabila Putera Abdul Mateen Bolkiah, 26, anakanda Sultan Brunei, Sultan Hasanah Bolkiah sebagai peserta acara ekuestrian polo.

Putera Mateen akan bersama pasukannya dalam perlawanan pembukaan acara ekuestrian polo Malaysia dan Brunei di Taman Ekuestrian Putrajaya yang bakal berlangsung esok (22 Ogos). Putera Mateen akan bertembung dengan ‘Putera’ Jamaluddin iaitu Khairy sebagai menteri pertama yang mewakili Malaysia dalam acara pembukaan tersebut.

Sumber TribunewsSirivannavari Nariratana Pinterest

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

IKLAN