Sejak Sukan SEA 2017 telah bermula di seluruh Malaysia, ramai pula atlet yang mencuri perhatian orang ramai. Siapa sangka negara kita memiliki deretan atlet wanita yang kecantikannya boleh setanding dengan artis tempatan mahupun model antarabangsa.

Salah satunya adalah Nur Izwani Azman atau lebih dikenali dengan nama Niena Azman. Wanita cantik ini telah melibatkan diri dengan sukan futsal sejak 2004 dan mendapat sokongan penuh keluarga serta rakan-rakan.

Pemegang Ijazah Sarjana Muda Sains Sukan dari Universiti Malaya itu diketahui akan ikut berentap sebagai penjaga gol futsal wanita di SEA Games 2017.

Kegigihannya selama terjun di lapangan futsal membuahkan hasil yang gemilang. Awalnya, ia sempat mendapat kritikan dari berbagai pihak atas pilihannya memilih sebagai atlet, kerana seorang perempuan.

Namun kritikan itulah yang membuat Niena Azman semakin terpacu untuk meningkatkan kualiti permainannya. Bukan setakat di lapangan futsal, penampilan Niena Azman di luar juga mendapat banyak pujian.

IKLAN

Kecantikannya telah meluluhkan hati para peminatnya. Seperti apa sebenarnya Niena Azman yang banyak diperbincangkan ini?

Berikut ini foto-fotonya.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry