Pernah tak jumpa orang yang terlebih sayangkan kucing? Maksudnya perasaan sayang kepada kucing yang melampau. Normal bagi pemilik kucing untuk sayang kepada haiwan peliharaannya. Menjaganya dengan baik, memberi makan setiap hari, mandi, bermain serta mengambil berat terhadap kesihatan kucingnya.

Seperti yang berlaku kepada pelakon dan pengarah terkenal, Tiara Jacquelina yang sebelum ini mempunyai seekor kucing bernama Hercules.

Tiara kini dirundung duka kerana kehilangan kucing kesayangannya itu. Hercules mati selepas menghidapi penyakit kegagalan buah pinggang dan athma. Kehilangan Hercules tersebut rupanya meninggalkan kesedihan yang mendalam untuk Tiara. Apalagi kucing itu sedang dirawat .

IKLAN

Hari ini, Tiara telah memuatnaik gambar acara pengebumian Hercules dengan kapsyen sayu bertulis;

Malam tadi, kami mengadakan majlis perpisahan dan pengembumian untuk kucing kesayangan #Herculesthecat, untuk mengucapkan terima kasih atas kasih sayang 16 tahun yang indah yang diberikannya kepada kami. Dan kami mengebumi dengan mainan kegemarannya. Hercules adalah kucing paling istimewa. Beristirahat dengan selamat sekarang wahai kucingku.

Melihat gambar tersebut, ramai netizen yang ikut bersimpati menulis komen yang mengaku turut berduka dan memberi semangat kepada Tiara.