Saban tahun , bandar Pattaya akan menjadi tuan rumah untuk pertandingan ratu cantik, Miss Tiffany Universe yang diadakan sejak 1998 lagi.

Peserta yang terdiri daripada mereka yang berumur 18 hingga 25 tahun ini akan diadili mengikut persembahan dan fizikal mereka. Setiap tahun, penyertaan ratu cantik ini akan disertai lebih dari 100 peserta dari setiap daerah di Thailand dan hadiah yang ditawarkan cukup lumayan termasuk hadiah pada tahun ini sebuah kereta Mercedes Benz.

Bagi tahun 2017, kemenangan telah berpihak pada bintang media sosial, Rinrada “Yoshi” Thurapan yang baru berusia 20 tahun dan turut memenangi “Best Couture” “Miss Silky Skin” dan “Miss Photogenic” .

Disebalik kecantikan para peserta pertandingan ratu cantik ini, tahukah anda bahawa kesemua peserta ini sebenarnya adalah lelaki yang telah menjadi perempuan.

IKLAN

Dalam erti kata lain mereka ini tergolong dalam kumpulan maknyah, pondan dan ‘transgender.’ Latar belakang mereka juga tidak kurang hebatnya kerana terdiri daripada pelajar ,doktor, jurutera, ahli farmasi dan banyak lagi. Sungguh tak sangka bukan?

Sumber Misstiffanyuniverse

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry