Jika sebelum ini, netizen sibuk bercakap mengenai Doktor Say Shazril, kali ini perkenalkan pula ‘cikgu sado’, Jimmy Jejai.

Memiliki rupa paras yang kacak dan berbadan sasa merupakan satu kelebihan buat Jimmy atau nama sebenarnya Ahmad Muzaimi Abdul Bakhtiar

Sekali imbas, mungkin ramai yang beranggapan bahawa beliau adalah seorang jurulatih kecergasan. Benar, namun itu hanyalah pekerjaan sementaranya sebelum ini kerana minatnya yang mendalam di dunia bina badan dan kecergasan. Bakal beraksi dalam sukan bina badan November ini, anak muda yang berasal dari Pulau Pinang ini merupakan guru pelatih Pendidikan Jasmani di salah sebuah sekolah menengah di Perak.

Bukan sahaja diminati ramai, malah Jimmy juga pernah digelar sebagai ‘guru selebriti’ dek kerana popular di media sosial. Menunjukkan bakat dan pengetahuan mengenai dunia kecergasan, Jimmy turut berkongsi  kemahiran ini dengan pelajar – pelajarnya.

IKLAN

” Boleh dikatakan setiap hari saya akan dapat hadiah, pelbagai soalan di whatsapp dan juga media sosial”

Ujar Jimmy ketika ditanya mengenai ‘surat dari pelajar’ yang tular di media sosial.Malah menurut anak muda yang berusia 23 tahun ini pernah suatu ketika, terdapat pelajar dari sekolah – sekolah lain mengepung beliau semata-mata ingin bergambar dan dapatkan nasihat mengenai tubuh badan yang diidamkan.

Bagi Jimmy, beliau tidak menyangka bahawa dirinya akan tular dan menjadi ikutan. Hanya berkongsi apa yang diperolehi.

Selain bergelar guru pelatih dan jurulatih kecergasan, Jimmy juga merupakan seorang model bebas, berbakat dalam bidang nyanyian dan fasih berbahasa mandarin. Full package bukan?

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

IKLAN