Bersanding merupakan satu amalan yang dianggap sebagai kemuncak majlis perkahwinan dalam adat resam kahwin Melayu. Bersanding adalah acara terpenting dan sekali seumur hidup bagi sepasang pengantin. Majlis perkahwinan tidak dikira lengkap jika kedua-dua mempelai tidak disandingkan di atas pelamin. Di atas pelamin itu ada kerusi yang dihias cantik.

https://www.instagram.com/p/BYYCSo8lNvC/?hl=en&taken-by=normanhakim_786

Selepas pasangan Shuib dan Siti Sarah bersanding semula selepas 6 tahun berkahwin, kini giliran pasangan pelakon Norman Hakim dan Memey Suhaiza. Mereka akan ‘bersanding’ sekali lagi sempena ulangtahun perkahwinan kali keenam pada 24 September ini.

Menurut laporan dari Astro Awani, Norman memaklumkan bahawa majlis itu akan melibatkan keluarga yang besar dan mungkin bersanding dengan pasangan Abby Abadi dan suaminya, Faizal Zakaria.

“Sempena ulangtahun perkahwinan saya dan Memey, kami akan bersanding sekali lagi dan lebih menarik akan melibatkan keluarga besar termasuk bekas isteri dan anak-anak.

IKLAN

“Selain bersanding, majlis doa selamat akan diadakan sekali sempena kesyukuran anak sulung saya, Mohamed Danish Hakim yang tamat khatam al-Quran dan hafazan 30 baru-baru ini,” katanya pada majlis perlantikan duta Mahligai Impian Catering di Royale Chulan, Damansara, semalam.

Majlis bertemakan Islamic Vintage itu akan diadakan di Selayang, Selangor dan melibatkan jemputan antara 1,000 hingga 2,000 orang.

Semoga hasrat pasangan selebriti ini untuk bersanding termakbul dan dipermudahkan.

Sumber Astro Awani

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry