Jelita & Berbakat! Kenali Dasha Logan, Anak Perempuan Mendiang Logan Alleycats

516

Mungkin ramai yang tak tahu, wanita jelita ini merupakan anak penyanyi legenda dari kumpulan Alleycats, Datuk Loganathan Arumugam atau lebih dikenali sebagai Logan. Logan meninggal dunia pada 4 Jun 2007 akibat kanser paru-paru.

Sebelum ini Dasha Logan antara artis yang membuat persembahan pada acara penutup Sukan SEA Kuala Lumpur 2017.

Dasha antara artis yang mengejutkan orang ramai apabila membuat persembahan bersama anggota kumpulan Alleycats yang lain iaitu David Arumugam yang juga merupakan bapa saudaranya.

IKLAN

Kemana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi! Seperti yang dilaporkan  GLAM, Dasha sangat aktif dalam bidangnya nyanyian.  Dasha sangat meminati muzik genre RnB. Bukan biasa-biasa, bakat Dasha telah berkembang hingga ke peringkat antarabangsa dengan single hitnya Cleverly. 

Mungkin Dasha menjadikan kumpulan Alleycats sebagai pencetus inpirasi buat beliau kerana kumpulan ini salah satu kumpulan rock yang paling berjaya dalam sejarah Malaysia, dengan lagu-lagu yang bergema di kalangan pendengar sehingga hari ini.

Walaupun namanya kurang dikenali di Malaysia, amat membanggakan, Dasha telah menempa nama di London dengan single pertamanya yang berjaya menduduki carta pertama UK Soul Chart.

Kejayaan kumpulan Alleycats memberi impak dalam karier muziknya. Dasha mendapat inspirasi selepas menyaksikan ayahnya bersama penontonnya jika membuat persembahan secara langsungnya.

Pada tahun 2018, Dasha diumumkan imenjadi duta program Hiburan Hiburan MVTV Asia, bersama pelawak Nabil Ahmad, pelakon Elfira Loy, pelakon Zul Huzaimy Marzuki dan penyanyi Stacy Anam, Akim Ahmad, Roshan Nair dan Ernie Zakri.

IKLAN

Program yang bertujuan memberi inspirasi kepada golongan muda Malaysia untuk cemerlang dalam kerjaya mereka dia mana program itu disokong oleh Perbadanan Pembangunan Filem Nasional.