Masih lagi mengenai penutup Sukan SEA 2017 Kuala Lumpur yang menyaksikan himpunan penyanyi terkenal menghiburkan rakyat Malaysia dengan koleksi lagu yang pernah mejadi siualan ramai suatu masa terdahulu.

Malam yang cukup bersejarah buat Malaysia kerana sambutan majlis penutup telah digabungkan dengan malam ambang merdeka sekaligus mencatat satu pencapaian baru apabila lebih dari 600,00 rakyat Malaysia memenuhi ruang stadium bagi sama – sama melihat kemeriahan majlis ini

Stadium Bukit Jalil Bergema Dengan Suara Penonton

Setuju jika majlis seumpama ini berjaya menyatupadukan pelbagai kaum? Seawal jam 4 petang penonton sudah membanjiri stadium untuk melihat upacara ini

Malah sejak lagu pertama persembahan dari Pak Nil sehinggalah ke penutup dari Jaclyn Victor,keadaan stadium bukit jalil cukup meriah dengan laungan dan nyanyian dari penonton yang turut sama bernyanyi lagu penyanyi kesayangan mereka.

IKLAN

Pak Nil bersama Atai, anak saudara Allahyarham Sudirman Hj Arshad dilihat memakai baju bendera Malaysia sama seperti Allahyarham Sudirman memakai baju berkenaan ketika tampil membuat persembahan yang pernah jadi sejarah suatu ketika dahulu.

Disaat Ella tampil menyanyikan lagu Standing In the Eyes of The World, rata – rata pengunjung yang hadir sebak dan mengalirkan air mata kerana lagu ini seolah – olah mengimbau kembali detik bersejarah Malaysia yang pernah menjadi tuan rumah Sukan Komanwel 1998.

https://www.instagram.com/p/BYcjXwwjfyR/?taken-by=ellaaminuddin

Syabas! Satu malam yang cukup indah untuk dikenang selepas kejayaan sukan komanwel

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry