Siapa sangka, di kala nama pelakon ini sedang meningkat naik, beliau diuji dengan musibah yang  berat.

Melalui akaun Instagram nya, Nizen Ayob atau lebih dikenali sebagai Nizen telah memuat naik satu keping gambar beliau bersama objek yang dipercayai paku dan gigi .

Di dalam gambar tersebut juga, Nizen telah menulis ;

” Ingatlah setiap penyakit ada ubatnya, ingatlah setiap yang hidup pasti ada mati, ingatlah syurga pasti ada neraka, ingatlah setiap yang sakit pasti ada sihatnya kecuali kematian, ingatlah iman seseorang pasti ada nafsunya, yang sabar itu pasti ada barannya.. Selagi aku mampu tersenyum aku akan tersenyum, semoga kepuasan milikmu wahai pengirim sekali lagi…percayalah Allah itu ada… Cuma kali ni bebekas sikit kepala aku waktu keluarkan…”

Bagi mendapat penjelasan lanjut mengenai keadaan pelakon yang terkenal menerusi drama Gerak Khas ini, Hangat telah menghubungi Nizen sendiri bagi mendapatkan kepastian.

IKLAN

Nizen mendakwa bahawa beliau telah disihir oleh individu tertentu yang dipercayai cemburu akan dirinya. Objek tersebut keluar dari dari kepalanya setelah menjalani perubatan tradisional baru – baru ini.

Lebih mengejutkan lagi, ini bukanlah kali pertama beliau disihir. Nizen turut menambah kesan parut yang kelihatan di dahinya adalah disebabkan objek-objek terlarang yang digunakan untuk aktiviti syirik tersebut.

Di dalam dunia serba moden ini, tidak mustahil perkara seperti ini akan terjadi. Semoga Nizen akan lebih tabah mengharungi ujian yang dihadapi dan akan terus sukses selalu.