Hampir lima tahun kes ini dijalankan, hari ini kes antara Hana Elite dan Watie Elite disebut kembali apabila Watie tampil memberi kenyataan mengenai ganti rugi yang harus dibayarnya kepada bekas ahli kumpulannya itu.

Terdahulu pada 2013, Hana telah diisytiharkan muflis oleh bank kerana gagal menyelesaikan bayaran pinjaman bank sedangkan dia sendiri tidak mengetahui mengenai pinjaman tersebut.

Sebelum ini Hana dikatakan ingin membantu Watie kerana terdesak ketika itu dan mempercayai rakannya itu, beliau bersetuju untuk meminjamkan nama dan membayar duit pendahuluan bagi membolehkan Watie membeli kereta Toyota Wish ketika itu.

Menurut Hana juga, sudah sekian lama dia menunggu Watie untuk berbincang namun tiada jawapan diberi sehinggalah mahkamah menjatuhkan hukuman barulah suami Watie (Joey) menghubunginya untuk berbincang dengan cara baik namun segalanya sudah terlambat.

IKLAN

Akui akan perkara tersebut, Watie hari ini gagal mengawal perasaan sedihhnya ketika ditanya kemampuan beliau untuk membayar tuntutan sebanyak RM700,000.

“Kita orang biasa, kena tengoklah apa yang saya mampu dan ini diluar kemampuan kami. Kita pun masih lagi berhutang dengan bank, macam mana? Paling mampu pun kita akan minta bayar secara ansuran macam apa yang mahkamah cakap tengok pada pendapatan yang saya dapat. Kalau minta sekelempok macam tu, matilah nak bayar dengan apa..”

Ketika ditanya bagaimanakah hubungan beliau dengan Hana,

“Kita dah lama berkawan tapi tak sangka ending dia macam ini..tapi takpelah kalau You rasa I yang salah, I minta maaf sebab kita pun makin tua dan I pun tak tahu nyawa I sampai bila , I tak nak bermusuh dengan sesiapa, Maafkan I..”

Sumber video Harian Metro