Siapa sangka disebalik suara yang dikatakan sengau, suara tersebut membawa tuah buat Mohammad Aiman Bin Yusri atau lebih dikenali sebagai Aiman Tino.

Malah setiap ‘single’ yang dibawakannya pasti akan diterima oleh peminat-peminatnya.

Sebelum ini, Aiman pernah disenaraikan sebagai finalis Juara Lagu 2016. Ekoran kejayaan tersebut Aiman dihadiahkan sebuah kereta Audi RX8 bersama seorang pemandu peribadi kerana masih tiada lesen kereta ketika itu.

Terkini, Yayasan Artis 1Malaysia (YA1M) sedang melancarkan projek plat pendaftaran khas, Artis 1Malaysia (A1M) bagi mencari dana membantu anak seni melalui projek itu.

IKLAN

Bagi menyokong usaha tersebut, penyanyi yang berusia 19 tahun ini berminat untuk mendapatkan plat A1M yang juga melambangkan tiga abjad pertama namanya.

Menurut Aiman, nombor plat tersebut akan digunakan untuk kereta baharu beliau jenis kenderaan pelbagai guna (MPV) yang akan diperoleh pada minggu hadapan.

Tambah penyanyi yang kini sedang giat mempromosikan lagu terbaru beliau, Ku Hanya Sayang Padamu beliau kini sudah mempunyai lesen memandu dan lebih suka memandu sendiri jika tidak terikat dengan sebarang acara

Sebelum ini, Aiman telah muncul dengan minyak wangi dan koleksi kurta berjenama sendiri, akan datang pada November ini adalah pakaian seragam sekolah Aiman yang boleh didapati di pasaraya Mydin yang terpilih.

Sumber BH Online 

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry