Khabar baik buat anda fanatik filem seram, kerna bulan September ini akan bersepah-sepah filem-filem yang bakal ditayangkan dan ada yang sudah berada di panggung. Dari filem Hollywood berjudul It hinggalah filem Indonesia karya Joko Anwar berjudul Pengabdi Setan yang akan ditayangkan di penghujung bulan.

Semua ini untuk rujukkan anda supaya tidak ketinggalan! Jom semak senarai filem seram yang mula tayang pada bulan September 2017 di bawah ini.

IT

Filem ini mengisahkan tentang misteri yang terjadi di kota Derry. Satu per satu penduduknya hilang tanpa sebab yang jelas. Sekelompok anak yang bergabung dalam Losers Club pun berusaha menyelidik peristiwa misteri itu.

Mother!

Sebuah lagi filem serama yang mengisahkan mengenai sepasang suami isteri yang diuji ketika ada tetamu yang tidak diundang datang ke rumah mereka.

Flatliners

Flatliners menceritakan kisah sekumpulan pelajar jurusan kedoktoran yang tertanya-tanya dengan kehidupan selepas kematian. Mereka mencuba untuk bereksperimen membunuh diri mereka sendiri sehingga merasakan flatline atau mati sejenak.

IKLAN

The Mimic 

Filem bergenre seram inimengisahkan keluarga dihantui makhluk misteri yang dikenali sebagai “jangsanbum”. Makhluk ini dikisahkan seperti haiwan yang dapat meniru suara manusia dan suka makan anak kecil.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry