Laudya Cynthia Bella dan Engku Emran rasmi menjadi suami dan isteri semalam, Jumaat (8/9). Kedua-duanya melangsungkan akad nikah di Kuala Lumpur secara privasi dengan dihadiri keluarga serta sahabat dekat.

Sebelum melangsungkan pernikahan, baik Bella maupun Engku Emran memang tidak banyak memberikan maklumat pernikahannya. Meski begitu, keduanya mengucapkan terima kasih atas perhatian yang diberikan oleh media pada mereka.

IKLAN

Dalam posting terbaru Bella di Instagram, dia sangat bersyukur bersuamikan lelaki yang dicintainya, dan ini 3 perkara yang membuatkatkan Bella mahu jadikan Emran sebagai pemimpinnya dalam rumahtangga.

Saya jatuh hati dengan cara abang mencintai Allah, dengan cara abang mencintai saya, cara mencintai keluarganya, Lebih lagi dengan cara abang mencintai aleesya, sosok ayah yang saya inginkan untuk memimpin dan melindungi anak2 saya dan abang nanti.

Di pernikahan ini, beberapa selebriti Indonesia turut hadir seperti Shireen Sungkar, Zaskia Sungkar, Melly Goeslaw, Irwansyah, Whulandary, dan ramai lagi. Tahniah diucapkan dari murai.my.