Semalam, terjawablah sudah apabila 12 peserta Akademi Fantasia Megastar telah diumumkan selepas dua minggu konsert Homecoming  diadakan.

Daripada 24 bekas pelajar Akademi Fantasia musim pertama sehingga ketiga belas, 12 peserta ini telah dipilih berdasarkan penilaian juri Datuk Ramli MS, Syafinaz Selamat dan Ziana Zain.

12 pelajar tersebut adalah Syamel, Indah Ruhaila, Bob, Idayu, Marsha, Amir Jahari, Adira, Shahir, Amir, Sufi, Ewal dan Azhar. Berbanding konsert Homecoming yang pertama, hanya 5 peserta dari Konsert Homecoming Kedua yang dipilih untuk mara ke pentas AF Megastar meninggalkan Faizal, Faizul, Amylea, Aril, Rosma, Nubhan dan Anding.

IKLAN

Malah nyanyian salah seorang peserta Konsert Homecoming kedua, Syamel mendapat pujian dari Datuk Siti Nurhaliza,

Syamel telah menyanyikan lagu penyanyi nombor satu negara itu, Diari hatimu dengan versi nya tersendiri dan turut mendapat ‘standing ovation’ dari penonton di Royal Theater Shah Alam.

Bermula pada minggu hadapan, 12 peserta yang terpilih ini akan berentap merebut gelaran Juara AF Megastar yang akan membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak RM100,000 beserta trofi dan hadiah sampingan lain penaja.

Gambar Astro Gempak