Ahad yang lalu, senarai 12 peserta Akademi Fantasia Megastar telah pun diumumkan. Sesuatu yang agak mengejutkan dari senarai peserta kerana nama pilihan penonton, Mila Jirin tidak dapat mara ke pusingan yang seterusnya.

Malah para penonton turut menganggap Mila lebih layak untuk berada di pentas Top 12 AF Megastar berbanding peserta-peserta lain.

Mila pada konsert Homecoming pertama telah menyanyikan lagu Putus Terpaksa nyanyian Ziana Zain dengan versi yang terbaharu.

Turut terkejut dengan keputusan itu adalah penaja utama rancangan realiti ini, Dato Aliff Syukri yang meminta penjelasan dari Datuk Ramli MS mengenai keputusan tersebut.

IKLAN

” Besok buka TV sendiri, boleh pilih siapa yang kau nak!”

Ujar Datuk Ramli MS. Sebelum ini Hangat ada menyiarkan kisah pertelingkahan antara Dato Aliff Syukri dan pengkritik tetap AF Megastar ini apabila Dato Aliff Syukri mempertikaikan mengenai Mila yang tidak tersenarai.

Menurut sumber lain, Mila akui berasa sedih dengan keputusan tersebut dan akur dengan rezeki yang tidak menyebelahinya.

Selain Mila, juara Akademi Fantasia musim sebelum ini yang bertanding dan turut tidak tersenarai adalah Faizal , Faizul, Firman dan Zahid.

Adakah akan ada AFUNDI Masuk seperti musim-musim yang sebelum ini atau mereka tetap dengan keputusan untuk mengekalkan 12 orang peserta? Sama-sama kita nantikan.

IKLAN
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry