Hari ini merupakan hari bersedih buat seluruh rakyat Malaysia. murai.my sendiri dapat merasakan kesedihan yang menimpa semua ahli keluarga mangsa. Berita yang mengejutkan berlaku pagi ini melibatkan lebih 20 pelajar dan tenaga pengajar yang dilaporkan maut dalam kebakaran di Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah di Jalan Keramat Ujung.

Antara mangsa yang terlibat dalam kebakaran. Al-fatihah.

Jabatan Bomba dan Penyelemat Kuala Lumpur berkata, kebakaran dipercayai bermula jam 5.10 pagi dari tingkat atas bangunan.

Dalam tragedi ini, dua pelakon sensasi Nora Danish dan Fasha Sandha juga turut bersedih dengan pemergian mangsa-mangsa yang terkorban.

Mereka berdua meluahkan kesedihan mereka menerusi Instagram dan memohon doa dan sedekah Al-Fatihah dari pengikutnya buat mangsa yang terkorban.

Fasha Sandha

Fasha akui dia sebak dan menangis tatkala berita ini muncul awal pagi tadi dan dia berasa sayu mendengar tangisan mangsa ketika cuba menyelamatkan diri.

IKLAN

“Saya menangis dengan berita ini. Sayu mendengar sebahagian daripada ANAK2 SYURGA ini menangis untuk Cuba menyelamatkan diri. AL FATIHAH”

Nora Danish

Nora yang merupakan Ibu kepada seorang anak lelaki ini turut terkesan dengan berita sedih ini.

“Innalillahi wainnailaihi rojioun. Berita yang sangat menghayat hati. Mari kita sama sama sedekah kan Al Fatihah. Ya Allah , Engkaulah Maha Besar lagi Maha Segala galaNya. Tempat kan lah mereka Di syurga Mu yaAllah”

Selain selebriti, media sosial hari ini dihujani  posting’ dari Netizen melahirkan rasa sebak dan kecewa atas insiden tersebut.

Ada yang menyoal keselamatan di pusat-pusat tahfiz memandangkan ini bukan kebakaran pertama melibatkan sekolah tahfiz.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry