Bercakap mengenai rancangan kanak-kanak, Kelab Disney Malaysia dan Jalan-Jalan Cari Makan siapa sahaja yang tidak kenal dengan Nazrudin Habibur Rahman atau lebih dikenali sebagai Naz.

Semalam, negara digemparkan dengan tragedi yang meragut 23 nyawa pelajar dan guru Tahfiz di Kuala Lumpur dan ramai yang mengucapkan rasa sedih dan takziah kepada keluarga mangsa.

Ketika siasatan masih lagi dijalankan, pengacara tersebut telah meluahkan rasa kecewa dan marahnya di laman Twitter beliau mengenai insiden tersebut.

hHangat difahamkan Naz bertindak mengeluarkan kenyataan berkenaan kerana merasakan masih banyak lagi tempat khususnya sekolah – sekolah persendirian tidak mempunyai Standard Operation Procedure ( SOP) serta langkah keselamatan yang betul.

Rata-rata komen pengguna dan peminat Naz tidak menyangka bahawa beliau boleh bercakap dengan nada yang begitu serius kerana sebelum ini beliau dilihat sebagai seorang yang ceria dan happy go lucky.

IKLAN

Bagi kami di Hangat, mungkin ada benarnya apa yang diperkatakan oleh Naz, langkah -langkah keselamatan harus diambil bagi mengelakkan kejadian seumpana ini berlaku lagi pada masa hadapan. Al-Fatihah buat semua 23 mangsa tragedi kebakaran Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry