Konsert pertama bagi Akademi Fantasia Megastar 2017 telah pun bermula semalam dengan menyaksikan 12 orang peserta yang terdiri dari bekas pelajar Akademi Fantasia musim pertama hingga musim ketiga belas membuat persembahan.

Agak mengejutkan untuk konsert yang pertama ini kerana terdapat dua penyingkiran berlaku. Lazimnya pada konsert pertama tiada penyingkiran akan dilakukan bagi memberi peluang kepada peserta-peserta memperbaiki mutu persembahan masing-masing.

Namun semalam, rezeki tidak berpihak kepada Adira dan Azhar yang menjadi peserta pertama yang tersingkir dari liga AF Megastar.

Adira yang menyanyikan lagu Ikut Rentakku nyanyian asal Jacyln Victor seperti sudah dapat mengagak beliau akan tersingkir kerana persembahannya dilihat seperti terganggu.

Berlainan pula dengan Azhar yang begitu bersemangat menyanyikan lagu Dalam Gerimis tetapi kecundang dengan menduduki tangga terendah dengan hanya meraih 17.1 peratus manakala Adira mendapat 29.3 peratus.

IKLAN

Sewaktu Datuk Aznil Hj Nawawi atau lebih dikenali sebagai Pak Nil mengumumkan keputusan penyingkiran kedua-dua penyanyi tersebut, peminat mereka seperti dilanda histeria dan menangis teresak-esak seperti tidak menerima hakikat bahawa perjalanan seni penyanyi kesayangan mereka di dalam AF Megastar terhenti disitu.

Bagaimanakah nasib 10 peserta yang tinggal pada minggu hadapan? Adakah penyingkiran akan berlaku? Sama-sama kita nantikan!

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

IKLAN