Sesuatu mengejutkan apabila sebuah acara yang dilarang di Malaysia, namun dipromosikan secara besar-besaran di media sosial. Acara yang khas buat kaum sejenis atau gay dipercayai akan diadakan pada 30 September depan di Kuala Lumpur.

Menurut laporan Menara.my, Parti muzik yang diberikan jolokan ‘White Party BKK Warm Up’ itu khabarnya bakal diadakan di Rooftop GTower, Kuala Lumpur pada 30hb September tahun ini.

Kami dapat melihat sebuah poster rasmi acara tersebut di laman facebook bernama White Party Bangkok, mempromosikan party tersebut yang menjanjikan acara tarian dan nyanyian melibatkan DJ Danny Dee daripada Thailand dan DJ tempatan Diego Garcia.

Dengan memaparkan gambar dua lelaki seksi berdakapan. Seorang daripadanya menarik sedikit seluar dalamnya. Maklumat lanjut tidak dapat diperoleh di laman White Party Bangkok kerana pautan diberikan tidak dapat dibuka pada masa ini. Menurut laporan dari Malaysia Kini, White Party Bangkok mendakwa acaranya sebagai festival gay tahunan terbesar di Asia, yang berlangsung di ibu negara Thailand menjelang tahun baru.

Ia dihadiri ribuan lelaki yang kebanyakan mereka berpakaian seksi, tidak berbaju dan berseluar dalam sahaja. Maklumat lanjut tidak ditemui di laman web dan Facebook penganjur di Malaysia.

IKLAN

Bagaimanapun sebuah laman acara berkata pengunjung dikenakan bayaran RM45 dengan minuman percuma.

Salah seorang netizen di laman facebook tersebut menyuarakan pandangan berkaitan penganjuran acara itu.

Sebelum ini, kecoh apabila 4 daripada 144 gay yang ditahan ketika sedang berseronok di dalam pesta gay bertemakan The Wild One di Kelapa Gading, Jakarta Utara  merupakan rakyat Malaysia. Kami berharap perkara sebegini tidak akan berlaku di negara Malaysia.

Sumber Malaysia Kini

IKLAN
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry