Sangat merendah diri. Itulah Yuna bagi penulis walaupun sudah mula mencipta nama di ibu kota muzik dunia, Los Angeles, Amerika Syarikat.

Di akaun Instagram miliknya @yunamusic, dia telah berkongsi kisah pahit manis hidupnya sejak bermula bertapak di negara orang. Bukan senang nak cipta nama di sana ya! Dia bukan seorang diri untuk mengecapi kejayaannya sekarang ini;

Anda boleh mencapai kejayaan, samaada besar atau yang kecil, anda tidak boleh melakukannya seorang diri. Semestinya mesti ada seseorang dalam hidup anda tak kira di mana berada membantu anda.

Rakan-rakan Beri Sokongan

Menurut daripada kata-katanya, Yuna merasakan ramai yang berfikir bahawa jika mereka berjaya, mereka melakukannya dengan seorang diri. Namun bagi Yuna, dia percaya bahawa seseorang datang membantunya apabila memerlukan bantuan di mana dia tidak mempunyai apa-apa.

Lebih memilukan apabila Yuna sendiri akui pernah mengalami kesempitan wang ketika dia mula berhijrah ke LA.

IKLAN

Pernah terjadi, saya terpaksa membahagikan wang sebanyak RM50 (kira-kira USD $ 15) dengan rakan-rakan & kru saya, dan kadang-kadang mereka bekerja secara percuma, kita tidak dibayar.

https://www.instagram.com/p/BZFvwnBg7PA/?taken-by=yunamusic

Makan Mi Segera

Bak kata pepatah,  ‘bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian’. Yuna dan rakan-rakannya pernah merasai kesusahan dengan hanya makan mi segera untuk menjimatkan wang ketika berada di LA.

Ketika saya pertama kali berpindah ke LA, saya makan mi segera atau nasi dan sardin setiap hari untuk menjimatkan wang. Kerana semuanya terlalu mahal di LA. Tetapi saya mempunyai kawan yang menjaga saya & dapat makanan. Awak tahu. Perkara seperti itu. Saya akan ingat selama-lamanya.

Terus Raih Kejaya

Yuna terus melakar nama di bumi Amerika apabila menjadi artis pertama dari Malaysia tercalon dalam Majlis Anugerah ‘Black Entertainment Television Award’ (BET).

https://www.instagram.com/p/BYsK8AkgZqk/?taken-by=yunamusic

Gadis kelahiran Alor Setar, Kedah itu menerima pencalonan Anugerah BET  ‘Centric’ untuk lagu duetnya bersama dengan penyanyi, Usher bertajuk ‘crush’. Kami di murai.my bangga dengan pencapaian Yuna sehingga kini. Semoga Yuna terus sukses dan mengharumkan nama negara di persada dunia.

Sumber IG Yuna

IKLAN
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry