Pada Ramadan yang lalu, penyanyi dan komposer dari Indonesia Ressa Herlambang telah ke Kuala Lumpur bagi memperkenalkan anak didiknya, Fedi dalam satu sidang media dan majlis berbuka puasa bersama mereka.

Dalam majlis tersebut, turut dihadiri rakan-rakan media dan pengamal media sosial bagi sama-sama membantu Ressa mempromosikan lagu anak didiknya. Namun begitu, terdapat satu berita yang kurang enak didengar apabila beberapa orang pengamal media mengadu bahawa bayaran mereka untuk tujuan promosi masih belum dijelaskan sehingga ke hari ini.

Terdapat dakwaan bahawa Ressa telah membawa lari wang tersebut namun menurut sumber yang dipercayai ianya bukanlah Ressa namun individu tersebut adalah rakan kongsinya.

Wang tersebut dipercayai telah dilarikan rakannya itu sehingga menyebabkan pembayaran masih belum dapat dijelaskan sehingga ke hari ini.

Sejak kebelakangan ini, banyak pula laporan yang Hangat terima mengenai masalah yang terjadi diantara industri hiburan negara seberang yang melibatkan nilai wang ini.Diharap pihak yang berkenaan dapatlah jelaskan pembayaran tersebut, kasihan pula bila kerja sudah dijalankan tetapi tiada pula hasilnya.

IKLAN
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry