Penampilan terbaru Agnes Monica melalui lagu dan video terbarunya sangat berbeza dari sebelum ini! Di sebalik wajahnya yang ayu, lagu Long As I Get Paid ini ternyata memberi pelbagai kelainan pada Agnes.

Disebalik pembikinan video klip lagu ini tersimpan pelbagai fakta menarik. Antaranya adalah

1. Mengenakan kebaya dari Anne Avantie

Anne Avantie merupakan salah seorang pereka fesyen yang terkenal di Indonesia dan juga bertaraf antarabangsa. Di dalam video klip ini, Agnes kelihatan begitu cantik mengenakan jubah bercorak batik dengan jumpsuit strapless dress bernuansa hitam keemasan.

Ini bukanlah kali pertama Anne bekerja sama dengan Agnes Monica kerana pada 2011, Agnes turut memakai kebaya hasil dari pereka fesyen ini bagi menjayakan video klip Paralyzed. Artikel ini ditulis berdasarkan laporan dari media luar negara lalu diterjemah ke murai.my sahaja secara eksklusif, jika anda membacanya dari portal lain bermaksud artikel ini telah di plagiat oleh portal yang mahu mengaut keuntungan sendiri.

IKLAN

2. Kemunculan khas Brian J. White

Dalam video klip ini Agnes Monica telah berkolaborasi dengan seorang aktor dari Amerika Syarikat Brian J. White. Buat anda yang tidak mengenali Brian, beliau pernah menjadi pelakon jemputan di dalam rancangan drama musim kelima Scandal sebagai Frankin Russell

3. Diarahkan sendiri oleh Agnes dan pengarah Hollywood yang terkenal

Menyanyi, berlakon, menari dan berlawan sudah menjadi darah daging buat Agnes. Terbaru si cantik ini turut menunjukkan bakatnya dalam bidang pengarahan apabila beliau berkolaborasi bersama pengarah Hollywood, Sasha Samsonova menjayakan video klip lagu nya ini.

Sasha Samsonova merupakan pengarah dan jurukamera terkenal di Los Angeles yang sering kali menjayakan fotografi Topshop, Adidas, Kylie Jenner, Kendall Jenner, Kelly Rowland, John Legend, Crissy Teigen, dan Fifth Harmony. Hebat bukan?

4. Lokasi penggambaran sama seperti Lady Gaga dan Taemin Shinee

IKLAN

Penggambaran yang telah dijalankan di Porto Marina Way, Los Angeles, California turut dikongsi oleh Lady Gaga dan Taemin dari kumpulan Shinee sebelum ini.

Dakwaan ini timbul apabila peminat mengaitkan bentuk dan figura yang ada dalam video tersebut sama seperti penyanyi-penyanyi antarabangsa ini.

Malah kami di Hangat turut merasakan koreografinya juga hamnpir sama dengan Lady Gaga yang diberi sentuhan Indonesia.

Apapun, video ini tetap unik dan Agnes berjaya menonjolkannya. Syabas!

Sumber: rappler.com

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry