Walaupun baru beberapa minggu sahaja Akademi Fantasia Megastar bermula, namun sambutan yang diterima amat menggalakkan sehingga demam AF yang pernah menjadi fenomena dalam industri hiburan suatu ketika dahulu kini kembali.

Dalam kalangan peserta AF Megastar kali ini, beberapa nama berjaya menarik perhatian dan undian dari peminat kerana berjaya menguasai pentas. Antaranya adalah Syamel , Idayu, Amir, Indah, Shahir dan Sufi.

IKLAN

Malah mereka turut dijemput membuat persembahan khas di Majlis Pelancaran dan pengenalan duta Vivo V7 semalam. Di sebalik pelancaran majlis itu, kami di Hangat turut mendengar ura-ura bahawa peserta AF Megastar ini adalah nama yang dijangka layak ke pusingan akhir rancangan realiti tv ini.

Jika dilihat dari segi kekuatan vokal dan penguasaan pentas, kami  tidak boleh menolak mereka antara yang berjaya menguasainya. Malah Sufi dan Syamel turut dinobatkan sebagai Star of The Week walaupun Sufi pada minggu yang lalu menduduki tangga tiga terendah.

Bagi Idayu pula, walapun pada musim yang lalu beliau tersingkir awal, namun comeback nya ternyata menjadi dan menduduki antara tangga teratas setiap minggu.

Apakah pendapat anda? Kami di Hangat meramalkan Syamel, Idayu, Indah, Marsha dan Bob antara nama yang berkemungkinan tersenarai sebagai Top 5 AF Megastar. Siapakah Star of the Week pada minggu ini dan peserta manakah yang akan tersingkir? Sama – sama kita nantikan!