Hugh Hefner mengembuskan nafas terakhirnya di Playboy Mansion, Los Angeles pada Rabu (27/9/2017). Hugh selama ini dikenali sebagai ikon fesyen yang yang sering kali berpesta dengan wanita-wanita cantik, walaupun usianya sudah lanjut. Tapi tahukah anda bahawa Hugh memiliki pesona yang luar biasa ketika muda? Mari lihat foto-foto ini kalau anda tidak percaya.

Beginilah penampilan Hugh Marston Hefner ketika masih muda. Bagaimana? Berkharisma dan tampan bukan? Hugh sendiri dilahirkan pada 9 April 1926 di Chicago, Illinois dan meninggal di usianya yang ke-91 tahun. Artikel ini ditulis berdasarkan laporan dari media antarabangsa dan diterjemah ke murai.my sahaja secara eksklusif, jika anda membacanya dari portal lain bermaksud artikel ini telah di plagiat oleh pihak yang mahu mengaut keuntungan sendiri.

Sebelum memutuskan untuk membangunkan majalah Playboy, Hugh ternyata pernah bekerja sebagai copywriter untuk majalah lelaki, Esquire. Ia kemudian berhenti pada tahun 1952.

Setahun kemudian, Hugh nekad meminjam wang dari bank dan mencari pelabur. Dari wang yang dia terima, ia kemudian membuat majalah Playboy.

IKLAN

Edisi pertama majalah Playboy yang dikeluarkan pada Desember 1953 menampilkan foto tanpa busana Marilyn Monroe. Edisi tersebut laku hingga lebih dari 50 ribu naskhah.

Sejak saat itu, Hugh terus berjaya membuat majalah Playboy terus dikenal ramai orang. Meskipun banyak juga kontroversi karena menampilkan wanita-wanita tanpa busana.

Semasa hidupnya, Hugh selalu dikelilingi oleh wanita-wanita cantik. Khabarnya dia juga kerap kali mengadakan pesta liar di mansion miliknya.

Dia mengakhiri hidupnya di The Playboy Mansion, rumah yang selama ini sudah menjadi tempat tinggalnya.

Sumber Kapan Lagi

IKLAN
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry