Semalam, pentas Akademi Fantasia Megastar menyaksikan giliran satu-satunya peserta dari Singapura, Sufi tersingkir dalam minggu yang keempat.

Walaupun mendapat Star of the week selama dua minggu berturut-turut, namun langkah Sufi dalam minggu kelima yang menyanyikan lagu Izinkanku Pergi, bertemakan Mahakarya terhenti disitu sahaja apabila mendapat markah terendah minggu ini.

Markah sebanyak 60% ditentukan oleh para juri yang terdiri Datuk Ramli MS, Syafinaz Selamat dan juri jemputan Faizal Tahir dan selebihnya diundi oleh penonton dan peminat.

Penyingkiran Sufi seperti sudah dijangka oleh peminat apabila menduduki tangga terendah selama beberapa minggu ini.

Malah, pengacara Datuk Aznil Hj Nawawi ada meluahkan rasa bimbang semasa temubual dengan Sufi sebelum dia ke pentas. Aznil berkata, lagu Izinkan Ku Pergi seolah-olah membayangkan dia akan pergi meninggalkan AF Megastar. Tak sangka ramalan Aznil benar-benar terjadi.

IKLAN

Setelah 4 orang peserta tersingkir, kini tinggal 8 peserta, Bob, Idayu, Marsha, Shahir, Amir Jahari, Indah Ruhaila, Syamel dan Amir mara ke minggu seterusnya. Berapa ramaikah peserta yang akan ke pusingan akhir nanti? Sama-sama kita nantikan

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry