Selain daripada perhatian penonton pada kondert AF Megastar di Astro, ada yang memilih menyaksikan pentas akhir Da’i Pendakwah Nusantara musim ke-5 yang berlangsung di Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral semalam. Da’i Hakim diumumkan sebagai juara dam kemenangan ini membolehkan Hakim atau nama sebenarnya Muhammad Luqman Hakim Othman, 22, membawa pulang hadiah wang tunai bernilai RM50,000, trofi dan pakej Umrah untuk dua orang.

View this post on Instagram

Juara Da'i Pendakwah Nusantara Musim Ke-5!Tahniah Al-Huffaz @daihakim_ 👍🏻Pada saya da'i2 yg ada dipentas musim ke-5 ni semuanya adalah Juara bersama-sama.Semuanya terbaik.Rezeki Da'i Hakim Allah pilih antara yang terbaik utk menjadi pemimpin kpd da'i2 yg lain & bakal pemimpin umat generasi sekarang . . Teruskan perjuangan Da'i Hakim.Ini baru satu permulaan.Berdakwahlah bertubi2.Doa yg awak minta melalui pantun setiap kali memulakan bicara itulah faktor kekuatan dan kemenangan awak . . Habis live tadi,soalan pertama yang dia tanya pada saya…"Bang,nak makan #whey apa nak jadi badan sado macam abang?" Tak sempat nak jawab sbb org dah sibuk nak bergambar.DM balik soalan tu bro.Nanti kita sembang panjang lagi👌🏻👍🏻💪🏻

A post shared by Khalifah Allah (@normanhakim_786) on

Juri Awam

Untuk pengetahuan semua, kemenangan Da’i Hakim diadili dengan markah 10% dari juru juri awam yang terdiri daripada Norman Hakim, Amar Asyraf, Dato Hj Mohd Zakaria ( Penasihat Pernibatan Jabatan Solusi), Ustaz Haji Ehsan Bin Hosni ( Imam Besar Majid Tuanku Mizan, Putrajaya), Ustaz Mohd Naim Bin Aziz, Datin Maziah, Memey Suhaiza, Erra Fazira, Liza Kool FM dan Fara Fauzana.

Norman Hakim Bersama 3 Artis Popular

Apa yang menarik perhatian murai.my adalah, Norman Hakim telah memuatnaik sekeping foto dia bersama 3 orang jelitawan termasuk isterinya. Memey Suhaiza, Erra Fazira dan Fara Fauzana nampaknya bersama-sama dengan Norman bagi memberikan markah pada kesemua peserta Da’i Pendakwah Nusantara.

IKLAN

Dalam kapsyen yang ditulis menarik perhatian netizen kerana Norman bergurau 3 wanita ini adalah madu-madunya.

Madu 3…eh?! Salah! Hahhaha…

Ditegur Kerana Gurauan

Rata-rata netizen menegur Norman dengan mengatakan gurauan ini mungkin menjadi doa dan tak boleh dipermainkan. Ada yang tidak pasti sama ada kapsyen perlu di’amin’ atau tidak. Tak kurang juga yang menyokong dengan memberi jaminan bawah isterinya Memey pasti akan mengizinkannya berkahwin lagi.

Ada-ada saja netizen ni nak buat spekulasi bukan-bukan. Apa-apa pun dalam dunia hiburan, rakan-rakan artis ini ibarat ahli keluarga dan mereka tak pernah ambil pusing dengan gurauan seperti ini boleh jadi kecaman.

Sumber Utusan

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

IKLAN