Suatu ketika dahulu, setiap jam 6 petang, pasti kita akan ‘melekat’ di hadapan kaca televisyen rumah bagi menonton sinetron yang ditayangkan di salah sebuah syarikat televisyen swasta.

Sinetron Mutiara Hati Masih Segar Dalam Ingatan

Selain Bawang Putih Bawang Merah, antara sinetron yang mendapat sambutan yang menggalakkan adalah sinetron Mutiara Hati yang mengisahkan tentang seorang kanak – kanak perempuan yang sering mengajukan soalan dan menghadapi konflik keluarganya.

Drama yang sarat dengan pelbagai mesej dan pengajaran ini telah membariskan pelakon – pelakon terkenal seperti Novi Aulia, Inneke Koesherawati, Lucky Hakim dan Nadia Vega

Watak Nabila cetus fenomena!

Masih ingat dengan watak Nabila yang sering kali memanggil “Bunda” nya? Malah dek kerana watak yang dipegang oleh Novi Aulia ini, rata – rata peminat lebih mengenali sinetron ini sebagai ‘cerita Nabila’ berbanding tajuk asalnya Mutiara Hati.

Ketika sinetron ini dimainkan di kaca televisyen, Novi baru sahaja berumur 5 tahun. Malah dek kerana nama ‘Nabila’ itu sendiri telah mencetuskan fenomena, pada tahun 2011 Novi turut menggunakan nama Nabila itu sebagai nama pentasnya.

IKLAN

Semakin Cantik 

Setelah hampir 12 tahun berlalu, Novi kini sudah meningkat dewasa. Semakin cantik walaupun wajahnya tidak banyak berubah.

Namun begitu, karier seni sudah semakin perlahan dan mungkin tidak lagi aktif dalam dunia lakonan.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry