Semalam bertempat di Hotel De Palma, DBI Technology Sdn Bhd telah mengadakan satu sidang media tertutup bagi menjelaskan perkara sebenar mengenai dakwaan syarikat milik Dato Boy Iman yang dikatakan menipu duit sebahagian pembeli.

Sidang Media Tanpa Boy Iman

Walau bagaimanapun sidang media yang diadakan semalam  yang dinamakan “Atas Nama Kebenaran” dijalankan tanpa kehadiran Boy Iman. Beliau telah diwakili oleh peguamnya, jurucakap DBI Technolgy yang juga pelakon Adam Shaz dan Ramlan Abd Rahman selaku Pengurus Besar DBI Technology Sdn Bhd bagi menjelaskan perkara tersebut kepada media dan mereka yang hadir semalam.

DBI Technology Dedahkan Perkara Sebenar

Dalam sidang media berkenaan,pihak DBI Techology telah menceritakan beberapa perkara sebenar setelah isu panas telah dikaitkan dengan syarikat mereka pada minggu yang lalu.

Pendedahan tersebut termasuklah mengenai kekecohan pada minggu lalu apabila pembeli mendakwa mereka telah membuat deposit sebanyak RM 30,000 dan mendapat  khabar.

IKLAN

Penipuan tersebut sebenarnya adalah berpunca dari syarikat Juta Kelulut namun netizen telah salah sangka dengan menganggap ianya dari syarikat DBI Techology

Video Mak Cik Menangis Bukanlah Pelanggan DBI Technology

Dalam masa yang sama terdapat video yang tular dimana didalam video tersebut telah menunjukkan seorang warga emas menangis kerana ditipu. Dakwaan ditipu oleh DBI Technology adalah tidak benar sebaliknya beliau ditipu oleh syarikat Juta Kelulut.

Boy Iman Sedia Kerjasama Dengan Pihak Polis Dan Beri Keterangan Secara Terbuka 

” Berani kerana benar..”

Ujar peguam Boy Iman yang mengatakan anak guamnya itu telah berkata demikian walaupun sudah dinasihati untuk berdiam diri. Tambah beliau, Boy Iman sedia memberi kerjasama sepenuhnya dengan pihak polis malah akan memberi keterangan secara terang – terangan di mata umum.

Sumber Malaysia Gazette 

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

IKLAN