Lagi mengenai kes Dato Boy Iman yang didakwa menipu. Semalam kami di murai.my  ada menyiarkan kisah sidang media tertutup yang dinamakan “Atas Nama Kebenaran”.

Isteri Boy Iman Tidak Mengetahui Kontroversi Yang Terjadi.

Di dalam video tersebut, terdapat pertelingkahan telah berlaku di antara isteri Boy Iman dan juga wakil dari Persatuan Pengguna Islam Malaysia, Yusuf Azmi. Pertelingkahan tersebut terjadi setelah wakil dari PPIM tidak dibenarkan masuk ke dalam sidang media tersebut.

Bagi mendapatkan jawapan, Yusuf telah bertanyakan kepada isteri Boy Iman yang dikenali sebagai Ida Anas mengenai larangan kepada pihak beliau untuk masuk ke dalam sidang media tersebut.

Namun jawapan yang diberi olehnya tidak memuaskan pelbagai pihak kerana Ida mendakwa beliau langsung tidak tahu menahu mengenai perkara tersebut

IKLAN

Keadaan semakin kecoh, saling bertikam lidah

Tidak lama kemudian,keadaan di luar dewan menjadi semakin gawat apabila kedua – dua belah pihak saling bertikam lidah bagi mempertahankan pihak masing – masing.

“Dia dah bagitahu awak yang dia tak dapat datang. Tapi awak tukar cerita, awak kata dia nak bawa saya pergi shopping kan?”

Yusuf bagaimanapun menolak dakwaan Ida dengan mempersoalkan status dalam akaun Instagram yang menunjukkan beliau dan Boy Iman sememangnya ada membeli belah.

“Memang you sendiri post dekat dalam Instagram, you pergi makan,”

Selepas sidang media tersebut selesai, berita penangkapan Boy Iman pula menyusul apabila segala aset beliau turut dirampas dan Boy Iman ditahan reman untuk siasatan lanjut.

Sumber : Wiki Rakyat 

IKLAN
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry