Baru-baru ini gempar mengenai penahanan pelakon yang juga usahawan Dato Boy Iman atas tuduhan penipuan perumahan kos rendah yang melibatkan jumlah kerugian RM6.2 juta.

Boy Iman Ditahan, ‘Aset’ Dirampas

Di atas pertuduhan tersebut, Boy Iman bersama dua orang lagi suspek yang dipercayai suspek utama kes ini telah ditahan reman polis bagi membantu siasatan. Malah pihak polis turut merampas kereta Nissan Fairlady, sebuah kereta BMW E92, 3 unit telefon bimbit, sijil doktor falsafah dari Samaritan Mission International University dan pelbagai dokumen syarikat DBI Properties.

Boy Iman ditahan semula

Mengikut perintah tahanan reman, Boy Iman hanya ditahan selama dua hari dan telah dibebaskan semalam (Rabu). Namun setelah beberapa minit dilepaskan, pengarah Urusan DBI Properties itu telah ditahan semula bagi membantu siasatan lanjut pihak polis.

188 Laporan Polis Diterima

Menurut Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersil Bukit Aman, Datuk Seri Acryl Sani Abdullah Sani, sebanyak 188 kepada 201 laporan berkaitan penipuan jualan rumah yang dilakukan DBI Properties dan Syarikat Juta Kelulut Global Resources (SJKGR) telah diterima. Tambah beliau,pihak polis akan memanggil beberapa lagi individu untuk membantu siasatan

Sumber Mstar Online

IKLAN
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry