Semalam (4 Oktober), murai.my ada menyiarkan kisah mengenai status ‘Ayahanda’ Boy Iman sebenarnya tidak diiktiraf oleh Pertubuhan Kebajikan dan Dakwah Islamiah (PEKIDA).Ini telah dimaklumkan sendiri oleh Pengerusi Perhubungan PEKIDA Wilayah Persekutuan merangkap Ahli Majlis Tertinggi PEKIDA Malaysia, Rohaida Roslan

Tidak Perlu Tutup Muka, Kami Tahu Itu Boy Iman- Netizen

Selepas dibebaskan, Boy Iman sekali lagi ditahan pihak polis untuk membantu siasatan lanjut berkenaan kes penipuan yang melibatkan pembelian rumah banglo murah. Beliau yang dilihat bergari dan memakai baju tahanan polis berwarna jingga dibawa ke mahkamah untuk perbicaraan lanjut.

Rata-rata komen netizen di laman sosial seperti marah dengan beliau dan turut berkata tidak perlu menutup muka kerana mereka sudah mengetahui gerangan bekas pelakon ini.

Status ‘Datuk’ bakal disiasat

Menerusi laporan Utusan online, kerajaan negeri Pahang kini sedang menyiasat penganugerahan Darjah Indera Mahkota Pahang (DIMP) ke atas Pengarah Urusan DBI Properties yang menjadi perhatian netizen sejak tularnya gambar beliau di hadapan Istana Pahang.

Setiausaha Kerajaan Negeri, Datuk Seri Muhammad Safian Ismail berkata, pihaknya kini membuat semakan sama ada penama berikut menerima atau tidak penganugerahan darjah atau pingat kebesaran daripada istana Pahang.

IKLAN

“Semua dalam siasatan, saya tidak pasti. Tindakan boleh diambil jika menggunakan gelaran Datuk tanpa pertauliahan”

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry