Industri filem negara sekali lagi yang mencipta sejarah baharu apabila filem I’m Not A Terrorist arahan Arjin Uppal membariskan pelakon gabungan dua negara, Malaysia dan India yang mula menemui penonton pada 5 Oktober lalu.

3 Pelakon Lagenda Bollywood dalam I’m Not A Terrorist

Bukan sahaja membariskan pelakon – pelakon Malaysia seperti Afiq Muiz, Chacha Maembong, Datuk Jalaludding Hassan malah filem yang menelan belanja lebih dari RM7 Juta ini turut menampilkan tiga pelakon lagenda Bollywood iaitu Gulshan Grover, Farida Jalal dan Rahul Dev.

Gara – gara jangkitan kuman, Chacha Hampir hilang penglihatan

Chacha atau nama sebenarnya Siti Aisyah Maembong menangis kerana khuatir tidak dapat melihat lagi gara-gara jangkitan kuman ketika penggambaran filem ini sedang berlaku.

IKLAN

Risau akan keadaannya itu, produser, S Baldev Singh segera membawanya ke sebuah pusat perubatan pakar yang terletak lebih 200 kilometer dari hotel penginapan mereka. Tambah Chacha beliau diberikan cuti selama dua hari dan terpaksa berehat dalam bilik gelap. Malah matanya pula dibalut kerana tidak boleh terkena cahaya.

“Saya hidup seperti orang cacat penglihatan, malah makan minum dan segala keperluan saya terpaksa dibantu.”

Walau bagaimanapun, menurut Chacha sakit itu hanya berkurangan selepas seminggu mendapat rawatan dan beliau kini sudah pulih sepenuhnya.

Sumber BH Online