Semalam, pentas Akademi Fantasia Megastar 2017, menyaksikan keputusan yang mengejutkan apabila Indah Ruhaila tersingkir pada pusingan suku akhir program realiti tv itu.

Indah Bagus Tetapi Tersingkir

Perjalanan penyanyi yang menyanyikan lagu nyanyian Allahyarham Puan Sri Saloma, Mari Jalan Bersama, Gelora dan Bila Larut Malam dalam AF Megastar terhenti setakat itu sahaja apabila menduduki kedudukan tiga terendah bersama-sama Shahir dan Syamel. Persembahan suku akhir ini bertemakan Ikon (mash up)

Peminat mengamuk, Shahir Patut Terkeluar

Keputusan malam tadi turut mengejutkan ramai pihak kerana minggu – minggu sebelum ini Indah dikatakan cukup konsisten dan tidak pernah berada di kedudukan tiga terendah berbanding Shahir.

Malah rata-rata peminat di media sosial dikatakan tidak berpuas hati dan memberi komen mengenai Shahir yang seharusnya terkeluar.

IKLAN

Amir Jahari Juara Mingguan

Walaupun saban minggu dikecam oleh peminat AF Megastar kerana tidak popular dan kononnya tidak layak berada di pentas itu, Amir Jahari telah membuktikan sebaliknya dengan menjadi juara mingguan pada pusingan suku akhir ini. Penyanyi kelahiran Sarawak ini memilih lagu ikon pilihannya, Datuk Zainal Abidin berjudul Orak Arek dan Kau Di Hatiku.

Minggu hadapan bakal menyaksikan persaingan separuh akhir oleh tujuh lagi penyanyi yang masih kekal iaitu Marsha, Amir Jahari, Idayu, Bob, Syamel, Amir dan Shahir.

Gambar Akademi Fantasia 

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry