Buat peminat Jackie Chan dan filem-filem aksi beliau, pasti akan gembira dengan khabar baik ini kerana Jackie Chan dikatakan bakal berlakon dalam francais filem yang pernah popular suatu ketika dahulu.

Penantian Selama 10 Tahun

Penantian selama 10 tahun akhirnya berakhir apabila Jackie Chan telah mengesahkan filem keempat franchise terkenal Rush Hour, Rush Hour 4 bakal ditayangkan tidak lama lagi. Sebelum ini, filem Rush Hour yang pertama telah dikeluarkan pada tahun 1998, diikuti dengan Rush Hour 2 pada 2001. Manakala, Rush Hour 3 pula pada 2007, tidak mendapat kejayaan yang sama seperti dua filem sebelumnya

IKLAN

Skrip Punca Filem Tertangguh

Pasti ramai yang tertanya mengapakah kesinambungan filem ini begitu lama mengambil masa. Menurut Jackie Chan, beliau dan pelakon utama filem ini, Chris Tucker terpaksa menolak pelbagai skrip yang ditawarkan kerana skripnya yang tidak sesuai. Malah, beliau turut menolak dakwaan mengenai isu pembayaran yang menyebabkan filem ini lama tertangguh.

Jackie Chan ‘Takut Tua’

Jika dilihat pada filem Jackie Chan sebelum ini, faktor umurnya yang semakin meningkat jelas kelihatan. Tambah beliau, antara sebab beliau mahu teruskan sekuel Rush Hour adalah kerana faktor umur mereka yang semakin meningkat.

Sumber Daily Mail UK