Walaupun netizen masih lagi memperkatakan mengenai isu tarian panas Fathia Latiff yang disiarkan secara langsung di aplikasi Bigo, pelakon ini kembali mencetuskan kontroversi apabila beliuau dikatakan telah salah faham mengenai maksud sebuah berita yang diperkatakan oleh Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaludin yang menjangkakan rakyat Malaysia akan mengamalkan transaksi tanpa tunai menjelang 2050.

Fathia Teruk Dihentam Netizen

“Kite nak jadi mcm zaman batu balik ke? Buat sistem barter balik.Kau bagi aku tv, aku bagi kau basikal. Takutttttttttttt”

Gara-gara tweet beliau di Twitter, ramai netizen telah menghentam Fathia kerana mendakwa pelakon itu tidak mengkaji makna sesebuah perkataan sebelum mengkritik mengenainya.

Fathia dikatakan memahami makna perkataan ‘cashless’ itu sebagai maksud bagi ‘sistem barter’. Dek kerana tindakannya itu, netizen turut ‘mengajar’ apa erti perkataan tersebut.

IKLAN

Redza Minhat Sindir Fathia

Tweet Fathia tersebut mendapat reaksi dari pelakon Redza Minhat apabila beliau turut menyindir Fathia untuk terus kekal berada di Bigo.

Tambah Redza, beliau turut menasihati Fathia supaya tidak mengeluarkan sebarang kenyataan yang boleh jatuhkan kredibiitinya sebagai seorang pelakon. ‘Perang Twitter’ itu juga tidak berhenti disitu sahaja apabila Fathia seperti memberi kenyataan balas di Twitter nya dengan menganggap mereka diluar sana tidak bercakap ‘kosong’

Pada kami di murai.my mungkin ada benarnya apa yang diperkatakan oleh Redza. Sebagai seorang selebriti, mereka seharusnya peka bahawa segala perkembangan mereka diikuti para peminat. Malah lebih baik berfikir panjang mengenai sesuatu perkara sebelum membuat kenyataan mengenainya, tidak begitu?

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

IKLAN