Bulan Oktober menyaksikan pelbagai pertandingan ratu cantik dan pencarian lelaki maskulin telah berlansung di serata dunia. Selepas Mr Universal Ambassador dan Miss Wheelchair World, kini sedang berlangsungnya Miss Grand International

Miss Malaysia Turut Bertanding

Pertandingan berprestij dunia ini turut menyaksikan wakil dari Malaysia juga bertanding bagi mencuba nasib. Diwakili oleh pelajar berumur 25 tahun ini, Sanjeda John kelihatan sungguh cantik dan tampak yakin di atas pentas antarabangsa ini.

Dikecam kerana kostum kebangsaan

Walaupun baru sahaja bermula, beberapa isu panas telah ditimbulkan oleh netizen yang mengikuti pertandingan ini. Selain Miss Amerika Syarikat yang memakai kostum Wonder Woman dimana ianya seperti tidak mengikuti tema kostum kebangsaan, Sanjeda juga turut terkena tempias.

Ini adalah kerana terdapat segelintir netizen yang telah memberi komen dengan berkata kostum Sanjeda yang bertemakan kuda kepang bukanlah datangnya dari Malaysia. Sebaliknya kuda kepang telah dikatakan datang dari negara jiran.

IKLAN

Bagi kami di murai.my Sanjeda begitu cantik dan ‘garang’ ketika menggayakan kostum tersebut. Tahniah Sanjeda!

5 Kostum Kebangsaan Negara Ini Curi Perhatian

Dalam pemerhatian kami dari keseluruhan peserta yang menggayakan kostum kebangsaan, negara-negara ini berjaya mencuri tumpuan dengan mengenakan sepasang kostum mereka yang cukup unik dan menarik. Selain Malaysia, inilah 5 wakil negara tersebut

India

Indonesia

Nicaragua

Panama

IKLAN

Sri Lanka

Sumber Miss Grand International 

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry