Selain daripada berita gembira mengenai kehamilan Dato Siti Nurhaliza, hari ini murai.my mendapat perkhabaran bahawa Siti diberi kepercayaaan menyanyikan lagu tema filem animasi yang sangat popular di Malaysia.

Menariknya kali ini dia berpeluang menyumbangkan khidmatnya kepada produksi animasi yang bukan calang-calang iaitu Didi & Friends.

Dato Siti Nurhaliza Bekerjasama Dengan Didi & Friends

Menerusi sebuah entri di media sosial, Siti terlihat sedang melakukan rakaman dan pergambaran untuk projek mega akan datang yang berjudul “Konsert Hora Horey Didi & Friends”.

Dalam kenyataan lain,Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengarah DD Animation, Sinan Che Ismail dalam entrinya di Facebook, filem ini dijadualkan akan dikeluarkan di semua pawagam utama Mac tahun depan.

Selain menghiburkan dengan muzik rancak, watak Didi bersama ‘rakan-rakan’ animasinya juga sering mengajak kanak-kanak melakukan perkara berfaedah, malah penggunaan bahasa yang senang dan keanak-anakan memudahkan anak-anak kecil dari seawal usia enam bulan menerima mesej yang ingin disampaikan.

IKLAN

Menggunakan latar belakang lagu-lagu rakyat popular, animasi Didi & Friends kedengaran sangat menghiburkan bukan sahaja pada halwa telinga kanak-kanak, malah orang dewasa.

Lebih membanggakan apabila video animasi itu ketika ini mencecah 1.8 juta tontonan sehari.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry