Selepas rakyat Malaysia menerima berita kehamilan penyanyi nombor 1 Malaysia, Dato Siti Nurhaliza, pelakon popular Izara Aishah pula mengesahkan bakal bernikah dengan tunangnya, Adib Khalid, pada 17 November ini.

Tanpa Tajaan

Menurut laporan dari Harian Metro, Izara, 25, berkata majlis bakal berlangsung dengan wang sendiri dan mereka tidak mahu menerima mana-mana tajaan.

View this post on Instagram

For Syaiful Baharim

A post shared by Izara Aishah Adib (@izaraaishahofficial) on

Tak Senang Duduk

Disebalik berita kehamilan Siti Nurhaliza, siapa sangka selama ini Izara menyimpan rahsia bahawa bakal mak mertuanya ini sememangnya sudah berbadan dua. Sebelum ini Izara terpaksa berdiam diri sehinggakan dia tak tahu nak jawab dan agak panik bila orang bertanya.

IKLAN
View this post on Instagram

Alhamdulillah, moga Allah mempermudahkan segalanya dan saya bersyukur segalanya berjalan lancar pada malam ini. Terima kasih di atas doa-doa anda selama ini dan Alhamdulillah, Dimakbulkan Allah pada tahun ke 11 perkahwinan kami. Ini adalah sebahagian daripada petikan kenyataan saya. PERTAMANYA, SETELAH MELALUI FASA DAN TEMPOH TERTENTU, SAYA DAN SUAMI MENCAPAI KATA SEPAKAT UNTUK MENGUMUMKAN KEPADA ANDA SEMUA BAHAWA SAYA SEDANG HAMIL EMPAT BULAN. ALHAMDULILLAH, TIADA KATA YANG DAPAT MENGGAMBARKAN RASA SYUKUR DAN GEMBIRANYA KERANA ALLAH MEMBERIKAN KURNIAAN YANG TERLALU AGUNG INI SELEPAS 11 TAHUN KAMI BERSABAR. INILAH JUGA MENJADI SEBAB UTAMA KENAPA SAYA MEMILIH UNTUK BEREHAT KERANA KANDUNGAN DAN BAYI INI MENJADI KEUTAMAAN SAYA. 2. TUJUAN SAYA MEMBUAT PENGUMUMAN DAN PENJELASAN INI JUGA ADALAH SUPAYA PIHAK YANG BERURUSAN DENGAN PENGURUSAN SAYA, SNP MEMAHAMI KEADAAN SAYA YANG TIDAK DAPAT MEMENUHI SEBARANG UNDANGAN SEJAK BEBERAPA BULAN LALU DAN JUGA UNTUK SUATU TEMPOH PADA MASA DEPAN. SUKA UNTUK SAYA KONGSI RASA SYUKUR DAN GEMBIRA KERANA SAYA MASIH DIBERI MENERIMA UNDANGAN UNTUK MENGADAKAN KONSERT, PERSEMBAHAN, KEMUNCULAN DI TELEVISYEN DAN RADIO SERTA MENJADI JURUCAKAP KEPADA PELBAGAI PRODUK. SAYANG SEKALI, KEBANYAKANNYA TIDAK DAPAT SAYA PENUHI. BAGAIMANAPUN, SAYA JUGA HARUS MELUNASKAN BEBERAPA TUGASAN JUGA SELEPAS INI YANG BERSESUAIAN DENGAN KEADAAN SAYA. 3. SEMOGA DENGAN PENJELASAN SAYA INI, SEGALA TANDA TANYA DAN DESAS DESUS SELAMA INI, TELAH TERJAWAB KERANA SAYA MEMUTUSKAN UNTUK BEREHAT DISEBABKAN OLEH KEHAMILAN SULUNG INI.

A post shared by Siti Nurhaliza Tarudin (@ctdk) on

Sekarang semua dah tau, alhamdulillah. Saya dah tak perlu buat muka panic tak tau macam mana nak jawab bila orang tanya saya!

Jumaat yang lepas Siti Nurhaliza akhirnya dinyatakan hamil setelah 11 tahun berumah tangga. Dalam usianya 38 tahun, berita ini sangat ditunggu-tunggu setelah mengikuti usaha panjang dan program kehamilan di Alpha Fertility Centre.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry