Masihkah anda ingat dengan artikel kami yang lepas mengenai artis – artis yang dikatakan bakal berhenti berlakon dan menyanyi? Ya, salah seorangnya adalah Syazwan Zulkifly

Syazwan Sokong Tiz Zaqyah

Minggu lalu, kecoh sebentar dengan kenyataan dari pelakon Tiz Zaqyah apabila beliau mendakwa Persatuan SENIMAN seperti tidak menguntungkan dan tidak memberi sebarang kelebihan buat artis yang sertainya. Kenyataan tersebut telah diterima oleh Presiden Persatuan SENIMAN, Zed Zaidi dan turut mengeluarkan kenyataan balas menolak dakwaan pelakon tersebut.

View this post on Instagram

nak expired dah ni.Maksudnya kene renew la kan.kejap lagi tak boleh kerja pulak tak renew kad ni.Tak renew kang “kebajikan” dan ”right” saya sebagai pelakon tak ambil tahu pulak.eh rasanya dah dekat 2tahun dah seya kene #banned dengan #astro kerana masalah dengan peribadi dengan seorang artis dari singapore yg juga merupakan artis dibawah naugan astro(masa itu).Bayangkan saya Malaysian,di banned oleh oleh tv station dari Malaysia kerana artis Singapore?dah dua kali saya renew keahlian SENIMAN saya manalah tau diaorg amik tahu and selesaikan.rasanya masalah saya ni keluar je blog and suratkhabar..banyak sgt kes lain yang lagi penting or lagi popular kot kat seniman tu dari kes saya untuk diselesaikan berbanding masalah saya..yer la kes seperti isteri kene baling hp ngan suami lagi,kes artis saman artis lagi uihhh banyak…bullshitt….itu belum cerita kebajikan lagi.Seniman = Funnyman

A post shared by Syazwan Zulkifly (@syazwanzulkifly) on

Dek kerana isu tersebut, Syazwan Zulkifly yang sebelum ini lebih dikenali dalam filem Juvana turut merasakan dirinya telah dianak tirikan apabila digam oleh sebuah stesen televisyen Malaysia.

IKLAN

Ketika itu, Syazwan dikatakan telah bergaduh sehingga mencederakan teman wanitanya yang juga seorang pengacara dari Singapura. Mengimbas kembali isunya sebelum ini, Syazwan akui sama sekali tidak mendapat perhatian serta bantuan daripada SENIMAN meskipun beliau adalah ahli persatuan tersebut. Malah dalam statusnya, Syazwan turut menggelarkan SENIMAN sebagai “funnyman”.

Syazwan Berhenti Berlakon

Dakwaan mengenai beliau berhenti berlakon kerana SENIMAN adalah sama sekali tidak benar. Sebelum ini, murai.my melalui laporan sebuah portal hiburan telah menyatakan beliau ingin berhenti berlakon adalah kerana kecewa akan hubungan cinta nya sebelum ini.

“Saya putus asa. Kalau orang kata saya tak kuat, iya, memang saya tak kuat untuk berhadapan dengan situasi ini. Ini masalah peribadi yang pasti akan merosakkan nama saya. Jadi sebelum saya kena ‘gam’ oleh mana-mana pihak, lebih baik undur diri”

Adakah Syazwan bakal batalkan niatnya itu? Harap begitulah kerana sayang beliau cukup berbakat!

Sumber Instagram Syazwan Zulkilfy 

IKLAN
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry