Sophia Latjuba dari Indonesia yang sangat terkenal dengan gelaran pencinta haiwan, salah satunya adalah anjing. Namun baru-baru ini, dia mendapat pengalaman buruk.
Oleh kerana cuai, tangan kekasih Ariel NOAH ini digigit anjing hingga meninggalkan luka yang cukup parah. Hal ini diutarakan di dalam akaun Instagram pribadinya.

“Hari ini anti-klimaks kena gigitan anjing. And no, it wasn’t one of my dogs (dan itu bukan anjing-anjing peliharaanku). Kejadian seperti ini tidak boleh menyalahkan anjingnya,” katanya dalam kapsyen foto

Kecelakaan ini membuatkan Sophia Latjuba belajar untuk lebih berhati-hati lagi di kemudian hari. Tentunya apa yang baru saja dialami, langsung tidak membuatkan ibu kepada dua anak ini membenci haiwan tersebut.

“Kadang salah tuannya, kadang juga salah manusia yang mencuba dekatinya. Aku akan selalu mencintai mereka sampai mati. Ini adalah pengalaman untuk pembelajaran yang begitu berharga,” lanjutnya.

Dalam foto yang dimuat naik terlihat luka pada tangannya dan terpaksa menerima jahitan, serta memberi suntik anti rabies dan tetanus.

IKLAN
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry