Coldplay Malaysia! Lagu Rapuh Dari Nastia Selamatkan Mood Pendengar

10

Bintang malam setia seperti dirimu…sungguh menyentuh jiwa. Kali pertama murai.my mendengarkan lagu ini terus terasa ingin mencarinya di youtube.

Kalau di indonesia, Nidji dikatakan sebagai Coldplay Indonesia tetapi jika di Malaysia pula Nastia ialah Coldplay Malaysia.  Dalam carta radio, murai.my mula jatuh hati, lagu ini  satu-satunya yang menyelamatkan mood. Siapa sangka, akhirnya ada satu band yang berjaya menangkap telinga pengikut radio stesen.

https://www.instagram.com/p/BYTej-8g3xy/?hl=en&taken-by=nastiamusic

Apa yang menarik mereka tidak mengejarkan populariti. Menurut Mstar, Nastia tak kisah jika orang tak mengenali mereka walaupun lagu Rapuh ini popular.

“Sejujurnya, kami tak kisah lagu Rapuh popular tapi orang tak kenal band ini. Bagi kami biarlah orang biasakan diri dengan muzik kami terlebih dahulu.

IKLAN

“Kami berada dalam industri ini bukan sebab nak popular semata-mata, tetapi ini adalah passion dan minat kami sejak dahulu lagi.

https://www.instagram.com/p/BX-G5WKAYSa/?hl=en&taken-by=nastiamusic

Kumpulan ini dianggotai oleh Leo Azman(Vokalis),  Rudy Iskandar (gitar), Zack Zainal (piano) dan Adzim Shafi (bes).

Single tebaharu mereka berjuduh Rapuh mendapat sambutan pendengar dan telah ditonton lebih 1.7 juta di laman YouTube.

Bagi murai.my, ini baru band malaysia terbaik malah mereka menghasilkan video klip lagu terbaik. Jadi kenapa lagu begini bagus boleh tidak terkenal?

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry