Bagi peserta rancangan realiti Kilauan Emas nama mereka mungkin tidak sepopular seperti Akademi Fantasia mahupun Gegar Vaganza, namun Kilauan Emas yang kini sudah masuk musim kelima ternyata mempunyai peminatnya tersendiri.

Nordin Yusuff Kini Hanya Mampu Terlantar

Bagi yang mengikuti perkembangan Kilauan Emas mungkin masih mengingati Nordin dari Kilauan Emas 4. Menerusi sumber dari Utusan Online, beliau kini dilaporkan berada dalam keadaan kritikal akibat penyakit bengkak hati dan kini hanya mampu terlantar di rumahnya di Kampung Chepa, Kedai Lalat, Kota Bharu Kelantan.

Megat Nordin Terkenal Di Kelantan

Nordin yang juga pemenang tempat ketiga Kilauan Emas 4 sememangya terkenal di negeri Cik Siti Wan Kembang dalam seni dikir barat dan dikenali sebagai Megat Nordin.

Menurut isteri beliau, tahap kesihatan Nordin mulai merosot sejak Ogos tahun lalu dan semakin kritikal beberapa minggu ini. Kesan daripada kesihatannya itu, badan beliau dilihat semakin kurus.

IKLAN

Pernah Mengadakan Persembahan Di London

Bukan sahaja pernah menjadi finalis Kilauan Emas, malah Nordin juga pernah mengadakan persembahan dikir barat di hadapan masyarakat London sempena Minggu Malaysia pada tahun 2007. Di samping itu, album-album Nordin yang pernah dihasilkan dalam bentuk kaset pernah terjual sehingga ratusan ribu unit. Sama – sama kita doakan agar kesihatan Nordin bertambah baik.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry