Sudah lama tidak mendengar khabar terbaru mengenai ahli kumpulan Super Junior yang juga pelakon terkenal, Choi Si-Won. Terbaru sebuah kes yang menggemparkan dunia telah tersebar luas apabila Siwon dikaitkan dengan punca utama kematian jirannya.

Anjing Siwon Punca Kematian

Punca kematian jirannya itu dikatakan berpunca dari anjing Siwon yang bernama Bugsy telah mengigit kaki jirannya itu. Ketika itu, jirannya itu masih hidup namun tidak lama kemudian beliau telah meninggal dunia akibat virus yang telah tersebar punca dari gigitan anjing Siwon

Permohonan Maaf Secara Terbuka

“Ini Choi Siwon. Saya minta maaf kepada keluarga yang berduka dan masih terkejut serta sedih saat ini.Saya berasa sangat bersalah atas insiden melibatkan anjing keluarga kami baru-baru ini. Sebagai anggota keluarga yang memelihara anjing, saya rasa bertanggungjawab. Seharusnya saya berjaga anjing berkenaan dengan baik dan tidak menyebabkan insiden ini. Maaf dan semoga bersemadi dengan aman”

Menyedari akan kesalahan beliau yang membiarkan anjingnya itu tanpa pengawasan rapi, Siwon telah membuat permohonan maaf secara terbuka di semua media sosialnya.

Netizen Mahu Nama Siwon Digugurkan

Dalam perkembangan lain, kerana insiden tersebut juga netizen membuat bantahan mahu nama Siwon digugurkan dalam drama terbaru negara itu, Revolutionary Love. Walaupun keluarga mangsa sudah menerima permohonan maaf Siwon dan keluarganya, namun netizen seperti tidak dapat menerima kenyataan tersebut dan mahukan pembelaan yang sewajarnya.

IKLAN

Sumber : The Star

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry