Semalam, beberapa orang selebriti tanah air telah dikurniakan darjah kebesaran dari Istana Pahang sempena dengan Ulang Tahun Hari Keputeraan Sultan Pahang di Istana Abu Bakar.

Netizen mempersoalkan Datuk Eizlan Yusoff Menerima Gelaran Datuk Seri

Antara yang mencuri perhatian adalah Datuk Siti Nurhaliza yang menerima darjah Sri Sultan Ahmad Shah Pahang (SSAP) yang membawa gelaran Datuk Seri. Selain Datuk Seri Siti Nurhaliza, Datuk Eizlan Yusoff turut menerima darjah kebesaran dan gelaran yang sama.

Namun, disebalik pengurniaan tersebut terdapat pula komen-komen negatif dari netizen yang mempersoalkan kredibiliti Eizlan yang memperoleh darjah kebesaran tersebut. Mengambil keputusan untuk mengabaikan komen-komen negatif dan kecaman yang diterima, Eizlan lebih bersikap terbuka kerana komen-komen tersebut menurut beliau tak mampu menjatuhkan emosi seseorang.

View this post on Instagram

Syukur Alhamdulillah dengan rezeki yang ALLAH SWT kurniakan buat hambanya yang amat kerdil ini… Menjunjung Kasih & Selamat Hari Keputeraaan KDYMM Sultan Pahang, semoga Tuanku Sultan sentiasa didalam lindungan ALLAH SWT inshaALLAH… Menjunjung Kasih KDYTM Tengku Mahkota Pahang yg telah berkenan menganugerahkan kepada patik darjah kebesaran negeri Pahang (SSAP) dan semoga KDYTM Tengku Mahkota Pahang juga seluruh Kerabat Diraja Pahang akan sentiasa didalam rahmat ALLAH SWT inshaALLAH… Terima kasih tak terhingga kepada semua yg sentiasa menyokong dan 'always happy for me'… kepada mak dan seluruh ahli keluarga saya, sahabat2 yg sentiasa memberikan semangat buat saya supaya terus berjuang meneruskan hidup yg penuh dengan dugaan ini… my buddies #OldBoys my brothers & sisters #IDFF dan buat permata dunia akhirat saya #viezaara #zareefyusof & #viezaalia dady akan cuba jadi dady yg terbaik buat anak2 dady dan akan dapat membuatkan anak2 dady proud to have me as your dady inshaALLAH #SyukurToALLAH #FeelingBlessed

A post shared by Eizlan Yusof (@eizlanyusof) on

IKLAN

Menerusi sumber Mstar,  Eizlan berharap dengan pengurniaan ini tiada lagi mana-mana individu yang mempertikaian mengenai institusi diraja yang melambangkan kedaulatan negara dan perpaduan masyarakat Malaysia. Sebelum ini, pada Festival Filem Malaysia ke 29 (FFM29) lalu, Eizlan berasa kecil hati selepas hos rancangan berkenaan Zizan Razak bergurau dengan memperkatakan gelaran Datuk diterima Eizlan dan Hans Isaac mungkin dibeli.

5 Selebriti Terima Pengurniaan

Istiadat pengurniaan yang disempurnakan Pemangku Raja Pahang, Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah turut menyaksikan 5 selebriti dikurniakan darjah kebesaran. Selain Siti Nurhaliza, Eizlan Yusoff, Datuk Maria Menado turut menerima darjah Sri Sultan Ahmad Shah Pahang (SSAP) yang membawa gelaran Datuk Seri.

Pereka fesyen terkenal, Jovian Mandagie dan pelakon Adi Putra pula menerima Darjah Indera Mahkota Pahang (DIMP) yang membawa gelaran Datuk.Tahniah buat semua penerima!

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry