Setelah pelbagai spekulasi dan kontroversi yang melanda Hafiz Hamidun dan Joy Revfa yang disebut sejak berbulan-bulan lalu akhirnya berakhir dengan keputusan mahkamah hari ini.

Sah Cerai Talak Satu

Mahkamah Rendah Syariah Subang Bestari telah mengesahkan Hafiz dan Joy Revfa bercerai talak satu. Menerusi laporan dari Mstar pula, Hafiz telah melafazkan cerai terhadap Joy atau nama sebenarnya Siti Arifah Mohd Amin di hadapan Hakim Syarie Shukran Yusof.

Sebagai info pembaca murai.my mahkamah telah menjatuhkan talak satu ‘ba-in sugrha’ kerana pasangan berkenaan tidak pernah melakukan hubungan kelamin. Malah kedua-duanya juga bersetuju untuk tidak membuat sebarang tuntutan.

Tiada Tempoh Edah

Berbeza dengan kes perceraian yang selalu kita dengar, dalam kes perceraian Hafiz dan Joy, tiada tempoh iddah bagi perceraian ‘ba-in Sugrha’ ini kerana pasangan berkenaan tidak melakukan hubungan kelamin. Malah kedua-duanya tidak boleh rujuk kecuali bernikah semula.

IKLAN

Saya Maafkan Dia – Hafiz

Akhirnya kemelut rumahtangga mereka diselesaikan dengan cara baik. Kedua-duanya turut merasa lega kerana segalanya sudah terjawab dan mengambil iktibar atas krisis yang berlaku berbulan-bulan lamanya. Bagi Joy, selepas ini beliau ingin memfokuskan perniagaan dan anaknya serta mahu memulakan hidup baru.

“Akhirnya selesai selepas perjalanan krisis ini yang panjang ini. Saya maafkan dia (Joy) dan semua yang telah berlaku kerana sebagai manusia saya juga tidak lari dari kesilapan,”

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry