Sebelum nama Sajat mula diperkatakan netizen mengenai kejayaan produk-produknya, netizen terlebih dahulu memperkatakan mengenai gambar mesra Sajat bersama seorang lelaki yang dipercayai bekas teman lelakinya yang dikenali sebagai Faez Nick.

Namun menurut Faez, beliau menolak dakwaan tersebut dan hanyalah seorang pekerja di syarikat milik Sajat.

IKLAN

Gambar Faez Berseluar Pendek Bersama Lelaki Lain Dikecam

Sejak beberapa hari yang lalu, tular di media sosial mengenai gambar Faez yang juga seorang model sambilan dilihat bersama seorang bayi lelaki dan seorang jejaka yang hanya berseluar pendek.

Kami di murai.my percaya bahawa Faez dan model tersebut yang dikenali sebagai Hazwan Asyraf hanya menjayakan sesi fotografi jenama pakaian seorang pereka fesyen tempatan, Eddy Mohaiz.

Konsep Tidak Sesuai 

Namun begitu, kebanyakan netizen terus mempersoalkan dan tidak kurang juga yang menghentam konsep penggunaan model – model lelaki dan bayi yang disifatkan mereka tidak sesuai dan menampakkan seperti mempunyai hubungan sejenis.

Hanya Promosi

Menerusi temubual eksklusif murai.my bersama pereka fesyen Eddy Mohaiz, beliau sememangnya sudah menjangkakan gambar – gambar tersebut akan tular di media sosial. Cuba untuk menengahkan konsep ‘I Love My Daddy‘, bagi Eddy beliau tidak kisah sekiranya netizen diluar sana sibuk memperkatakan mengenainya. Faktor mengapa Faez dipilih adalah kerana mereka sudah berkawan sejak sekian lama dan Faez mempunyai ciri – ciri model yang diinginkan untuk peragakan koleksi terbarunya. Tambah Eddy, penggambaran ini dijalankan untuk tujuan promosi dan beliau dan model – model (Faez dan Hazwan) sememangnya sudah bersedia dengan komen netizen di luar sana.

Gambar Instagram Eddy Mohaiz