Melly Goeslaw merasa kehilangan atas kepergian abangnya untuk selama-lamanya, Thomas Albert Goeslaw, Isnin (30/10/2017). Thomas meninggal selepas berjuang melawan barah hati sate keempat.

Walaupun mereka berdua berbeza agama, namun Melly Goeslaw tak pernah membezakannya. Melly bersyukur dirinya merawat abangnya sebelum menghembuskan nafas terakhirnya.

Hal itu dimaklumkan oleh Melly Goeslaw di akaun Instagramnya, Selasa (31/10/2017). Dia pun memuatnaik video singkat abangnya semasa sihat hingga meninggal dunia.

View this post on Instagram

Thomas Albert Goeslaw Kita memang tak pernah satu atap Kita tak pernah satu iman Tp kita satu darah Dulu saat loe dan yg lain ke gereja , loe bilang " kalo melly gak mau masuk, melly boleh tunggu di luar, kalau melly mau masuk, duduk sajalah dan bacalah doa sesuai agamamu " Dulu saat papa kita marah, cuma loe Tom yg sembunyiin gue di atas, dan bilang " melly jgn turun , tunggu papa tidur, besok pagi pasti papa sdh gak marah lagi " Tommy ini adalah kakak saya paling baik, walau keadaan hidup tidak terlalu ramah pdnya, tp tak pernah sekalipun dia merepotkan keluarganya . Dalam keadaan kanker hati stadium 4 , perut buncit, dan badan tinggal tulang, dia dtng ke rumah nyetir sendiri gk mau repotin org lain, dia datang mengabarkan penyakitnya pd saya dan mas Anto. Saat itu sy merasa ini saatnya saya mengurusnya sebisa dan semampu saya. Alhamdulillah Allah mengizinkan dan Tomy skrg sdh pergi dengan tenang tanpa rasa sakit lagi. Terimakasih utk kasih mu selama ini sama saya Tom . Masa masa kita dulu, walau terputus putus , tidak akan saya lupakan . Nina istrimu yg sangat sabar luar biasa pasti akan dpt kado indah dariNya atas ikhlas dan tulusnya selama ini menemanimu hingga nafas terakhir. Makasiiih ya Nina 🙏🏻

A post shared by Melly Goeslaw (@melly_goeslaw) on

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry