Kalau dah namanya minat, segala – galanya bukanlah mustahil. Sebelum ini pelbagai kisah inspirasi telah kami kongsikan buat pembaca murai.my. Baik mereka yang bergelar selebriti, doktor, guru dan tidak kurang juga pembantu rumah. Jadi tiada apa yang mustahil untuk mengejar minat dan cita – cita.

Bermula Di YouTube

Nama Syed Shamim mula dikenali apabila beliau dan rakan duetnya ketika itu, Tasha Manshahar tular di media sosial apabila mereka mula membuat ‘cover’ beberapa lagu terkenal ketika itu termasuk Mr Saxobeat di YouTube. Sejak itu, mereka berdua mula membina nama sendiri dan turut mempunyai kelab peminat, Tashedclusive yang banyak menyokong mereka

Tiada Lagi Tasha Manshahar

Sebelum ini, dimana ada Syed Shamim pasti akan ada Tasha dan begitulah sebaliknya. Malah populariti lagu duet mereka seperti Be Mine, Ragu – Ragu menunjukkan keserrasian mereka. Namun begitu, Tasha baru-baru ini mengumumkan khabar berita bahawa beliau tidak akan lagi bernyanyi di hadapan orang ramai dan mula memperlahankan karier seninya. Walaupun tanpa Tasha, Syed Shamim tidak kekok untuk bergerak solo dan rata – rata peminat tetap menyokongnya.

Syed Shamim Cikgu Selebriti

Menerusi temubual eksklusif murai.my bersama Syed Shamim atau nama sebenarnya Syed Shamim Al Idrus Syed Abdul, beliau yang juga seorang pelajar tahun akhir institut perguruan turut memperakui bahawa masanya juga akan tiba apabila kerjayanya sebagai guru kelak.

IKLAN

“Buat masa ini saya ingin fokuskan dahulu bidang nyanyian saya. Ditambah pula sekarang sedang sibuk mempromosikan single Mana Tahu Siapa Tahu. Tapi saya tak menolak mungkin akan perlahankan karier seni bila dah dapat penempatan (guru) nanti”

Tambah Syed Shamim juga, beliau tidak kisah digelar sebagai cikgu selebriti kerana kedua – duanya merupakan kariernya. Beliau juga turut berkongsi pengalaman manis sepanjang bergelar guru praktikal dimana beliau akan bernyanyi sebagai ‘hadiah’ kepada pelajar yang berjaya menyiapkan kerja yang diberi.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry