Penampilan seorang artis memang selalu menjadi sorotan. Apalagi artis itu bergelar ratu cantik Malaysia yang sememangnya wanita terpilih dari berjuta orang diluar sana. Dari hujung rambut hinggalah ke hujung kaki menjadi pusat perhatian.

Sememangnya kalau boleh artis itu haruslah sempurna dari semua aspek. Tak logik kan? Begitulah yang terjadi pada ratu cantik Malaysia atau Miss Universe Malaysia, Samantha Katie James yang mewakili negara pada pertandingan Miss Universe 2017 di Las Vegas, Amerika Syarikat (AS), akhir bulan ini.

IKLAN

Menerusi gambar yang dimuatnaik oleh akaun @missuniversemalaysia, beberapa foto Samantha sedang menjalani sesi fotografi bagi persiapan untuk pertandingan Miss Universe 2017 jadi perhatian netizen. Dengan mengenakan pakaian mandi warna putih, gambar-gambar ini cukup mempersonakan.

Sumber: @missuniversemalaysia
Sumber: @missuniversemalaysia
Sumber: @missuniversemalaysia
Sumber: @missuniversemalaysia

Samantha di kritik mengenai penampilannya yang tidak layak untuk menjadi Ratu Cantik. Ada netizen yang menegur kakinya kurang cantik kerana saiz besar dari betis hingga ke peha.

Komen negatif menyebabkan berlakunya perbalahan dikalangan netizen, malah ada yang mempertahankan dengan mengatakan Samantha antara wanita terpilih di Malaysia dinilai dari pelbagai aspek bukan setakat rupa dan fizikal sahaja.

Untuk pengetahuan semua, selain bergelar Miss Malaysia, Samantha juga seorang pelakon berbakat dab diberi kesempatan berlakon dalam Wanita Terindah yang turut dibintangi Fattah Amin, Nur Fazura dan Liza Othman.